Op zondag 17 juli zullen De Sjonnies een uniek jubileumconcert verzorgen tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Het zal een optreden worden met veel verrassingen. Hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar zullen de revue passeren, maar ook zal er vooruit gekeken worden. Immers, de broers Friso en Konstantijn Ruysdael hebben hun draai weer helemaal gevonden met de nieuwe zanger Bennie Solo.

Hoogtepunten uit 25 jaar De Sjonnies

De carrière van De Sjonnies kent vele hoogtepunten. Wat te denken van de vele hits? De allereerste, “Dans je de hele nacht met mij”, haalde in 1995 zelfs de hoogste regionen van de Nederlandse Top-40, de enige betrouwbare en toonaangevende hitlijst van Nederland. Vele hits zouden volgen. Wat te denken van “Annemarie”, “Roos in je blonde haren”, “Zwemmen zonder slip”, “Japapa” en “M’n fiets is gejat!”. Andere hoogtepunten zijn te vinden tussen de meer dan 2000 concerten die deze formatie gaf. Bijvoorbeeld de concerten op de Waalkade in Nijmegen tijdens de Vierdaagsefeesten! Op 17 juli zal het dan ook vooral het feest der herkenning worden voor de vele fans, maar ook voor de toevallige voorbijganger  is er alle reden om te blijven staan en meegesleurd te worden in die onbeschrijfelijke sfeer die eigenlijk alleen maar De Sjonnies weten te creëren.

CD-presentatie 25 jaar De Sjonnies

Alle bovenstaande hits en nog een paar extra tracks staan op de nieuwe CD “Bek toe De Sjonnies”, die ter ere van het 25-jarig bestaan zal worden gepresenteerd tijdens het jubileumconcert op zondag 17 juli. Het is weer een gezellige live-CD geworden, geheel in de traditie van De Sjonnies. Dit keer is de feestende meute neergestreken in Café Paultje. Kroegbaas Paultje is al jaren een groot fan van De Sjonnies en is beretrots dat de formatie zijn kroeg uitkoos als locatie voor de CD-opname. Ook uniek is dat de CD middles crowdfunding (“Kruidvunding” volgens De Sjonnies) tot stand is gekomen. Alle fans die gedoneerd hebben worden van harte bedankt en de meesten zullen die middag ook aanwezig zijn om hun “gesignaleerd” exemplaar in ontvangst te komen nemen.

Kortom, het wordt weer ouderwets gezellig op de Waalkade, feest voor het hele gezin. Dus neem gerust je schoonmoeder mee!

De Sjonnies jubileumconcert en CD-presentatie “Bek toe De Sjonnies” op zondagmiddag 17 juli, 15:00 – 18:00 m.m.v. DJ Smakeloos.

Share