Eind 2018 zorgde de documentaire “Voetbal is oorlog“ voor heel wat consternatie in voetbalminnend Nederland en ver daarbuiten. Trainer Eric Meijers maakte zich daarbij vrijwel onsterfelijk met het introduceren (en meermaals herhalen) van de term Kutkeeper.

Bassist Friso Ruysdael van de Sjonnies, goed bevriend met Eric, kwam daarop met het idee om hier iets voor de carnaval mee te gaan doen. Eric was gelijk enthousiast en het resultaat mag er zijn! Een dijk van een carnavalskraker, geschreven door gitarist Konstantijn Ruysdael die ook in het verleden verantwoordelijk was voor de grootste Sjonnies-hits.

Typische Sjonnies-hit

Het nummer „KutKeeper“ past dan ook geheel in de traditie van eerdere tophits als „Dans je de hele nacht met mij“, „Roos in je blonde haren“, „M’n fiets is gejat!“ en „Japapa“. Het is de tweede single die De Sjonnies uitbrengen met hun nieuwe zanger Bennie Solo en als de voortekenen niet bedriegen zou dit wel eens hun vroegere successen kunnen evenaren of zelfs overtreffen.

Veel media-aandacht

Immers, nog voordat het nummer goed en wel klaar was, was er al veel aandacht van de media en dat zal na de première bij Omroep Gelderland alleen maar meer worden. Eric Meijers heeft blijkbaar heel wat losgemaakt en hij is blij dat hij nu eindelijk de kans krijgt het geheel wat te nuanceren. Zo verandert tijdens het nummer de kutkeeper in een topkeeper, zoals dat ook in de echte voetbalwereld wekelijks gebeurt (of andersom natuurlijk).

„KutKeeper“ van De Sjonnies & Eric Meijers zal tijdens de carnaval overal te horen zijn en laten we hopen dat de positieve boodschap ook daarna nog in vele voetbalkantines volop aanwezig zal blijven.

Première bij Omroep Gelderland

De première van “Kutkeeper” werd door De Sjonnies en Eric Meijers live gebracht bij omroep Gelderland. De echte primeur was bij het radio-programma “De week van Gelderland” van Irene ten Voorde en Klaas Drupsteen, waarna het geheel nog even dunnetjes werd overgedaan voor de TV. Beelden zijn te zien op de facebook-site van Omroep Gelderland.

Share