Het was een opmerkelijk feestje op maandag 8 september. Om 12 uur ’s middags werd er afgetrapt door De Sjonnies en Bennie Solo. En het was meteen ongekend gezellig. Volendammers en niet-Volendammers gingen achter elkaar in de polonaise op de klanken van “Dans je de hele nacht met mij”, “M’n fiets is gejat!” en “Japapa”.

Kermis Volendam ook in beeld en geluid

Foto’s van dit bijzondere feest vind je in onze gallery en op onze Facebook-pagina.
Benieuwd naar de beelden? Bekijk de video van het optreden van De Sjonnies & Bennie Solo tijdens de Kermis Volendam >>>.

Geen kermis is als de kermis in Volendam

De kermis in Volendam is met geen enkele kermis te vergelijken. Al vroeg in de ochtend zit het hele dorp aan de lange stamtafels en is het al gezellig. Tel daar dan De Sjonnies en Bennie Solo bij op en je weet dat je iets gemist hebt als je daar niet bij was. Confetti, sneeuwmachines, en een heerlijk nazomerzonnetje maakten de sfeer helemaal af. Bij Café De Dijk en Café de Molen bleef het feest doorgaan tot in de late uurtjes.

Primeur voor Volendam

Het was de eerste keer dat De Sjonnies en Bennie Solo hun extra lange programma (2 sets van 40 minuten) presenteerden. Naast de grote hits van De Sjonnies bevatte het programma enkele hits van Bennie Solo (“Zomerzon”, “Polonaise achteruit”) en het nu al befaamde Duits kwartiertje wat ook op de Volendamse kermis er in ging als “Kuchen”.

Share